Hästar gillar också snö!

Att säga att hästar inte gillar snö, är så långt ifrån sanningen man kan komma. Klart att inte alla hästar kan älska snö, men de flesta hästar älskar att få galoppera loss i snön så flingorna flyger. Att stoppa mulen i snö och sprätta runt med hovarna är ett stort nöje för många hästar.

haHästar har inga problem med kyla och snö. Snön har en isolerande funktion och pälsen gör så att snön inte smälter. Värre är det med regn, som gör att hästen förlorar sin värme isolering. Hästar är väldigt lekfulla djur, men de är även ett flyktdjur, vilket innebär att vid fara så flyr de. När fölen leker, så skrämmer de gärna varandra och det gör de för att träna på sin flykt. Hästar är även nyfikna djur och så klart att de måste undersöka det där vita som ligger i hagen. Varför de går igång och skuttar runt i snön har det inte forskats om, men de hade inte gjort det om de inte hade gillat det. Snön är ju inte rolig bara för oss människor att leka i utan även för många djur. Vem har inte sett en hund fara runt i snön, värre är det kanske med katten som inte gärna går i snö.

Sibirisk häst

Jakutsk-hästen lever i Sibirien. Den klarar utmärkt minus 40 grader och snöstorm. Det är en tuff häst i ett kargt landskap. Pälsen på dessa hästar blir enormt tjocka. De får täta ytterhårstrån och en tjock underull. De är experter på att spara energi och flocken står tätt ihop med rumpan mot vinden när det blåser kallt. Det är svårt att förställa sig dessa hästar leka runt i snön, eftersom de alltid lever mer eller mindre i snö, men dessa hästar är precis lika lekfulla och spralliga som vilken annan häst som helst. De är underbara att titta på när de springer i flock över ett vitt vinterlandskap.

Olika lekfulla klipp på nätet

Ett klipp som får en att le är den med ett antal hästar som ses vandra i djup snö, vilken du kan finna på Youtube. Landskapet är underbart och hästarna är otroligt vackra. Helt plötsligt händer något oväntat. Hästarna börjar leka som små barn i snön. De är bedårande att titta på och så lyckliga de är där i snön. Väl värt att se!.sotnosar

Ett annat klipp är när hästarna för första gången släpps ut i snön. De går försiktigt in i hagen och ser först lite tveksamma ut, sen nosar en av hästarna på snön vilket fastnar på mulen. Hästen skakar på huvudet och far sedan iväg över snön. De andra hänger på och de fullkomligt strålar av lycka och far runt i hagen. De bockar och stegrar sig och en del av dem springer i kapp. Ren skär lycka från en flock hästar.